Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Iltalehti Online 28.11.2000Lukijat tenttasivat Martti Syrjää

Iltalehti Online 28.11.2000

Iltalehti Onlinen Verkkovieras-sarja jatkui tiistaina 28. marraskuuta 2000, kun lukijoiden tentattavaksi saapui suomirokin konkari Martti Syrjä.

Mikä tekemäsi biisi on mielestäsi onnistunein? Entä onko biisiä, jonka toivoisit painuvan johonkin Linnunradan toiselle laidalle? (Molli)

Jokainen kappale on tehty niin hyväksi kuin mahdollista. Ainakin pyrkimys on ollut tähän. Jotkut onnistuu paremmin kuin toiset, mutta yhtäkään en toivottaisi niistä jonnekin hornan tuuttiin. Mutta ehkä tämä sen kunniaksi, kun tämä on viimeinen kysymys, niin harrastan poikkeuksellista rehellisyyttä niin kannattaa kuunnella kappaletta Kaikki häipyy on vain nyt. Normaalisti en moiseen sorru.

Mitä mieltä olet Santtu Luodon Eppu-kirjasta? Kannattaako sitä toivoa joulupukilta? (Rälle)

Kannattaahan sitä aina toivoa - eri asia on tuoko joulupukki. Mutta mikäli se on äitiinsä tullut, niin kyllähän se on tuo, ja jos se on isäänsä tullut, niin se suorastaan vaatii.

Oletko kasvanut ihmisenä musiikin avulla? (Juusto)

Kiloja on tullut lisää.

Soitatko itse jotain instrumenttia? (Johanna)

Yritin opetella pianon soittoa, mutta päästyäni pianokoulun ensimmäisen viikon puoleen väliin niin Pantse oli jo soittanut kaikki viisi läpi ja sävelsi jo omia menuetteja. Ymmärsin, että en ehkä ollut aivan oikealla alalla. Myöhemmin opin soittamaan suutani.

Jos saisit valita kolme suomalaista solistia, joiden kanssa tekisit ns. Pop-musiikkia -biisin, niin keitä olisi nämä heput? (ryhtigrilli)

Sami Ruusukallio, Dave Lindholm ja Frogley.

Onko melankolia biiseissäsi tarkoituksella vai etkö vain pysty välttämään sitä? Ei sillä että se haittaisi. (Anu)

Se kumpuaa varmaankin mun perusluonteestani. Ja osittain ne on sävellyksissä ne melankoliset ainekset. Kun melankolista kappaletta kuvittaa, niin eihän sinne voi mitään hilpeää laittaa. Eli Pantseakin käy syyttäminen (ei siinä, että se mitään haittaisi).

Kolahtaako The Who vielä? (PT)

Kyyllä. Hyvät biisit toimii aina, eikä Who juuri kauheen huonoja biisejä juuri onnistunut tekemään, vaikka varmasti yritti.

Miten paljon arvostat saamaasi Junnu Vainio -palkintoa (Mies vuonolta)

Äärimmäisen paljon.

Heitähän joku tilanteeseen sopiva riimittely/runo! (baarikärpänen)

Uudessa kokemuksessa, Internet-toimituksessa.

Mistä sä ammennat noi aivan briljantit sanotukset noihin teidän biiseihin? (Sakari)

Mielikuvituksesta.

Mitä toivot tulevaisuudelta? (Ihailija)

Toivon että oppisin elämään niin kuin muutkin ihmiset, ja että en aiheuttaisi tuskaa kenellekään läheiselleni.

Montako albumia Epuilta on tullut vuosien varrella? (nuori kuuntelija)

En muista tai sitten en osaa laskea kahtatoista pidemmälle.

Missä Martin ja kumppanit voi bongata? (Paskahattu)

Martin ja kumppaneitten bongausalueella.

Oletko jo saavuttanut elämässäsi kaiken mitä haluat vai haaveiletko vielä jostain? (Ikätoverisi)

En ole saavuttanut ja luojan kiitos jaksan vielä haaveilla jostakin.

Toinen suomirockin vahva sanoittaja/säveltäjä Pauli Hanhiniemi tekee sanoituksia myös muille bändeille. Entäpä toinen. Voisitko tehdä biisejä muillekin kuin omalle bändillesi? (ile)

Voisin, jos pyydettäis ja uskaltaisin ja suostuisin ja lisäksi vielä onnistuisin. Kaikki kunnioitus muuten Paulille, joka on tehnyt ison homman tän suhteen.

Ootko koskaan miettinyt, että olisi ollut helpompiakin keinoja tienata elantonsa kuin muusikkona, tai ainakin varmempia? (hepa)

Yleensä ottaen muusikkona ei tienaa, joten minulla on käynyt kammottavan suuri säkä että olen tienannut yhtään mitään musiikilla. Koko asia on sinänsä täysin akateeminen siinä mielessä, että tienaamisia ei mietitty yhtään kun aloitettiin ja tehtiin biisejä. Nykyään ongelmana voi olla se, että vaikka seisoisi päällään, niin tienaa liikaa. Tämähän on yhteiskunnallisesti täysin hyväksyttävää, sillä valtiohan siitä eniten tienaa. Mutta varmaankin säännöllinen palkkatulo olisi fiksumpi ratkaisu kuin nämä tienestit, joita tulee silloin tällöin.

Ketä suomalaista muusikkoa arvostat? (Hanuri)

Dave Lindholmia.

Oletko nettiharrastaja? Surffailetko? Millä sivuilla? (Myy)

En ole, ja vuosikausia olen käynyt hidasta peräytymistaistelua niin, että sähköpostiosoitteeni selvisi minulle vasta muutama viikko sitten, minkä jälkeen olen muutaman viestin saanut ja lähettänyt. Ilmeisesti olen antanut periksi.

Oletko opiskellut koskaan laulua? (juuso)

Pakko kai tunnustaa, että yhdellä elämäni harhapolulla hetken aikaa, mutta onneksi en oppinut paljoa.

Mikä Kirsi Kunnaksen runoista on suosikkisi? (Tiitiäinen)

Tiitiäinen.

Mitä mieltä olet Frederikistä ja Kake Randelinista? (Kake)

Molemmat poikkeuksellisen koreita poikia.

Kun laulat Urheiluhullussa sulkapallokuninkaasta, ketä tarkoitat? Olen kuullut sulkapallopiireissä asiaa koskevia huhuja, mutta nyt on varmistuksen aika? (Utelias)

Tietysti Pontus Jänttiä.

Muistitkos Tuomari Nurmion 50 v. synttäreitä? Olitko pippaloissa? (timbe)

En ollut kutsuttu, mutta myöhästyneet synttärionnittelut hänelle vaan.

Kumpi taiteellisista vanhemmistasi on vaikuttanut enemmän Eppu Normaalin kehitykseen? (Jorma)

Molemmat!

Milloinka tulette Tanskaan keikalle? (pitkään odotellut)

Ennustaminen on yleensäkin vaikeata, etenkin tulevaisuuden.

Miksi itsenäisyyspäivän mammuttikonsertti ei kiinnostanut Eppuja? Olette kuitenkin yksi Suomen popmusiikin ikoneista! (JR)

Mä en edes tiedä otettiinko meihin asiallisesti yhteyttä. Ja vaikka olisi otettukin, vastaus olisi ollut kieltävä. Joka johtuu siitä, että me ollaan umpilaiskoja, umpityhmiä, umpikyllästyneitä - ja umpisuosittuja.

Tuleeko lisää näyttelijäsuorituksia? (Barfly)

Kyllä niitä on tulossa.

Missä asut nykyään? (pispala)

Kotona, niin kuin ennenkin.

Kuka aikoinaan keksi nimen Eppu Normaali ja missä yhteydessä? (Jane)

Mikko Saarela tuli syksyllä 1976 ensimmäisen ja toisen tunnin välillä ilmoittamaan minulle ja Juha Torviselle ääneen, että mulla on hyvä nimi teidän bändille, eli Eppu Normaali. Se oli juuri nähnyt elokuvan Frankenstein Jr, jossa palvelija Igor oli lähetetty elinpankkiin varastamaan neron aivot tätä tulevaa ihmisrakennelmaa varten, mutta näki aivoja pidellessään oman kuvansa lasikupolista heijastuneena ja pelästyi niin, että pudotti aivot läskiksi lattialle. Näin hän sitten otti aivot viereisestä astiasta jossa luki: "Warning: these brains are abnormal". Myöhemmin kun paljastui että hirviö olikin umpihullu, niin tohtori Frankenstein (jota esitti Gene Wilder) kysyi sitten Igorilta että tämä hirviöhän on umpihullu, mitkä aivot tämä toi elinpankista, niin Igor vastasi että se oli joku Eppu Normaali. Eli Ab on lyhennelmä Abesta, joka on lyhennelmä Abrahamista, eli joku Abraham Normal. Elokuvan käänsi suomeksi Mikael Wiik, joten häntä saadaan kiittää tästä loistavasta suomennoksesta.

Mitä biisejä laulat siellä Badding-illassa? (toim.huom. Martti oli joulukuussa 2000 vierailevana tähtenä mukana Rauli Badding Somerjoen lauluille rakentuvalla kiertueella Tampereella, Helsingissä ja Turussa)

Laulan itse valitsemiani kappaleita. Tangon Pellavapää, eräänlaisen twang-tyyppisen vanhan Dallape-ohjelmistoon kuuluneen hitin, joka on muutettu jytäversioksi Kun sula miit. Sitten mun kamalista nuoruuden kokemuksista ja puberteettipinnistelyistä tuleva Nuori rakkaus. Ja Baddingia kunnioittaen muistutuksen siitä, että kun mies on poistunut keskuudestamme, että kaikki muistaisivat kuinka katoavaista kaikki on eli kappaleen Pilvet karkaa, niin minäkin.

Mieleenpainuvin keikkasi? (Netta)

Miten noin puolestatoista tuhannesta keikasta voisi valita, mutta jälleen kerran jos jotain on pakko vastata, niin sanotaan Yrtti Syrjäs Experience vuoden 79 Oulun Kuusrockissa. Julistimme kuuman hippikesän avatuksi. Ja kukkia satoi taivaalta!

Kuka on vaikuttanut sinuun musiikillisesti eniten urasi varrella? (Intsi)

Ehdottomasti veljeni Pantse. Myös joku sellainen kummallinen tyyppi kuin John Lennon oli joskus olemassa.

Martti, koska julkaiset oman runo/riimi/lorukirjan? Niin hyviä riimigeenejä ei kannattaisi säästää pelkästään virtuoosimaisiin laulunsanoihin! (Matalaliitäjät)

Kiitoksia arvostuksesta ja kiitoksia positiivisista ajatuksista, jotka kannustavat mua niin, että saatan sellaisen jopa tehdäkin. Missään tapauksessa se ei ole poissuljettu asia. Ja jos sen teen, teen se myös sinulle, kuka lienetkin.

Aviosäätysi ja onko sinulla lapsia? (Wallu)

Naimisissa. 5-vuotiaiden kolmosten isä.

Luin viime vuonna että tekisitte keikan Olympiastadionille - onko mitään perää? (wiwwe)

Ei mitään perää.

Mikä on mielestäsi paras Eppujen biisi? (Eppufani)

Tarkennuskysymys: tehdyistä vai tekemättömistä?

Mikä on omasta mielestäsi paras Eppujen levy? (Valkoinen kuplako?)

No, Valkoinen kupla, jos jotakin pakko on sanoa. Onnistuneempia kappaleita on muillakin levyillä, mutta sen levyn tekemisen aikana rikkoontui jotain omassa sisimmässä. En tiedä oliko se siinä mielessä hirveen onnellista. Siihen ja Kahdeksanteen ihmeeseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen.

Mitä Pantselle kuuluu? (Jane)

Pantselle kuuluu hyvää.

Mistä sait nimen Talonmies Mälkki? (Mälkki)

Se oli käsikirjoittajan idea. Käsikirjoittaja kuvitteli, että tällainen onnettoman tien kulkija olisi olemassa, ja ajatteli että asiallinen nimi tosi masentuneelle talonmiehelle olisi Mälkki.

Hei Martti, pidit muutama vuosi sitten Puijon mäkihyppääjille luentoa Alexander-tekniikasta. Vieläkö olet noissa opetushommissa ja vieläkö kiinnostaisi kontaktit mäkihypyn maailmaan? (jukkeli)

Kyllähän se kiinnostais. Mä olen pitänyt tahallani tän vuoden lepotaukoa opettamisen ja muunkin suhteen. Olen aloittanut elämän uudelleen opiskelun ja uudelleen oppimisen. Ensimmäisen kerran konkreettisesti. Sovellan itseeni asioita, joita toistakymmentä vuotta opetin ihmisille. Mitä mäkihyppyyn tulee, niin hyppääjät voivat hyötyä Alexander-tekniikasta, koska mäkihyppy on suorituksena sen verran harvinainen. Mäkihyppääjiä voi opettaa ymmärtämään kehoansa, mutta se on myös vaikeaa: jos mäkihyppyä ei hyppäämällä opi, niin miten sitten?

Oletko Martti joskus nuorena poikana harrastanut pontikan tekemistä? (eppu84)

Kyllä, tai lähinnä isoveljeni Pantse harrasti sitä jopa niin pitkälle, että aromaattisten hiilivetyjen tuoksu levittäytyi luokkahuoneeseenkin asti. Kerran kun Pantse oli tehnyt diilin alkoholin myymisestä koulussa (myöhemmin vankilassa kuolleen ystävänsä kanssa), ja yllättäen juuri sairastui kun pullo piti toimittaa perille, sain ensimmäisen kokemukseni pontikasta: sen pullon trokaaminen. Ystävällinen opettajamme tiesi tarkkaan missä kassissa pullo oli ja huomautti tuoksusta. Myöhemmin teimme oikein kunnollistakin pontikkaa ja nautimme sitä ihan reilusti. Tämä liittyi siis kaikki nuoruuteen.

Kumpi on parempi, Tappara vai Ilves? (Teuvo)

Vuonna 73 suurin piirtein taisi olla ainoa kontakti jääkiekkojoukkueiden kannattamiseen. Koska nämä kaksi olivat pääjoukkueet Tampereella, mä halusin väen vängällä kannattaa jotain muuta eli KooVeeta. Sitten se putosi B-sarjaan, en tiedä onko niitä edes olemassakaan. On kuitenkin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin Tappara vai Ilves.

Tekeekö suomirock kuolemaa? (Mopyfish)

Toivoisin että ei tekisi. Mieluummin.

Vieläkö keikalla pääsee lähellekään sitä fiilistä kuin esim. keikallanne 80-luvun alussa Pälkäneen Nuijalla, jossa minullakin oli ilo olla kuuntelemassa. Näytti suorastaan "hurmokselliselta". (MuuMuuPapa)

En usko. Lähinnä tarkoitan sitä, että silloin elettiin sitä vaihetta kun kaikki otettiin vastaan, koettiin ja elettiin läpi. Harras toiveeni on saavuttaa sama henkinen hurmostila vielä jonain päivänä.

Oletko onnellinen? (Eijuli Kuopiosta)

Hyvä kysymys. Hirveen vaikee vastata.

Mikä on paras leffa jonka olet nähnyt? Onko suosikkiohjaajaa? (Hellion)

Koko elokuvahistoria on niin pitkä ja monitahoinen, että on täysin mahdotonta ajatella, että olisi joku leffa joka olisi parempi kuin joku toinen. Ne on vaan erilaisia. Jos joku ohjaaja on ihan pakko sanoa, niin sanotaan vaikkapa Ridley Scott. Muitakin on.

Ehditkö nähdä "Pattinkia" livenä? (yörghy)

Ainoa kerta kun olen käynyt tanssilavalla muuten kuin esiintymässä oli Kyröskosken suurlava, ja siellä esiintyi Badding. Muistaakseni ympärijuovuksissa. En loukkaantunut siitä, sillä minusta oli käsittämättömän hienoa nähdä konkreettisesti olemassa oleva henkilö, joka siihen asti oli kuultavissa vain levyltä ja oli ollut vain myyttinen hahmo.

Miten osaat olla noin rento jätkä? (Paskahattu)

Se onnistuu tietenkin kahdella tavalla. Joko täydellisellä selkärangattomuudella niin henkisesti kun fyysisesti. Tai sellaisella selkärangalla, joka mahdollistaa tämän henkisesti ja fyysisesti. Nimimerkki muuten on erittäin hyvä.

Aki Kaurismäki ohjaa Kalle Päätalon Iijoki-sarjaan pohjautuvan elokuvan. Kallen isän roolissa on Martti Syrjä. Idea on niin hullu, että siitä tulisi menestys. Mitä mieltä olet? (Siankaarlo)

Olen sitä mieltä, että kunnioitan Kalle Päätaloa niin paljon, että en viitsi vastata tähän kysymykseen.

Vuosi 85 on huippuhyvä biisi, mutta kenestä se kertoo? Onko sankari Hulkon Antti, kuten joskus on arveltu? (Kukkaloistossa Amsterdamin)

Ei todellakaan. Se oli ihmisten keksintöä. Kysymys on kuvitteellisesta henkilöstä kuvitteellisessa tilanteessa. Tarkoitus on kuvittaa melodiaa ja luoda mahdollinen maailma, kuvitelma ja illuusio. Se ei todellakaan kerro kenestäkään konkreettisesta ihmisestä - ei minusta eikä Hulkon Antista. Totta kai siihen saa kuvitella kenet tahansa. Se on sallittua, jopa suotavaa.

Olisiko Eppu Normaalista voinut tulla samanlaisia tähtiä maailmalla 80-luvulla, jos sitä olisi voitu markkinoida samalla tavalla kuin nykyisiä bändejä ? HIM, Bonfunk jne? (Tupe)

Ei meillä ollut mitään asiaa ulkomaille. Juttuja joita me haluttiin tehdä ei voi tehdä muualla kuin Suomessa. Se oli meidän karma, kohtalo. Siksi en kuvittele että meillä olisi mitään katkeruutta sen suhteen että emme muka olisi PÄÄSSEET ulkomaille. Suomenmaa riittää.

Mitä musiikkia kuuntelet itse vapaa-aikanasi ja mitä ajattelet tämän hetken tähtipoppareista? (Asiasta kiinnostunut)

Tähtipoppareista en tiedä mitään. Olen ollut hemmetin monta vuotta pihalla kuin lumiukko. Viimeksi 80-luvun alussa seurasin aktiivisesti musiikkia, silloin alkoi niin voimakkaasti tympimään, että heittäydyin sivuraiteelle. Lopulta jaksoin ensimmäiseksi aloittaa klassisesta musiikista, esimerkiksi Sibeliuksesta. Seuraava vaihe oli alkaa kuunnella valittuja nuoruuden klassikkoja, Beatlesia ja Steely Dania. Nykyisin uskallan jopa avata radion, mutta sieltä tulee pääasiassa aivan käsittämätöntä paskaa. Pyydän anteeksi musiikin tekijöiltä, mutta koska en siitä ymmärrä niin näin voin sanoa. 70-luvun alkupuolella musiikki oli vielä hienoa, mutta 80-luvun puolella kaikki alkoi kuulostaa vastenmieliseltä. Lähinnä alkoi tuntua siltä, että markkinointikoneisto yritti järjestää jotain oheistoimintaa. Kutsuinkin sitä tukankampausmusiikiksi.

Oletko ammatiltasi muuta kuin muusikko? Mitä siis olet opiskellut? (Kiinnostunut)

Olen tehnyt kaikennäköistä. Nuoruudessa olin lähinnä äärimmäisen huono koululainen - keskityin lintsaamiseen. Eppujen tultua keskityin raakana ja brutaalina oloon, kunnes isäni ja veljeni opettivat minua ajattelemaan että on muutakin, kunnes samat henkilöt pyysivät viimein minua olemaan ajattelematta. On tullut opiskeltua Alexander-tekniikan opettajaksi ja olen tehnyt mm. teatterihommia. Minulla kävi ihmeellinen säkä kun tutustuin Kaurismäen veljeksiin, ja olen ilman koulutusta saanut sitä kautta hajua näyttelemisestä ja päässyt lavalle ja elokuviinkin. Lavalla olemisesta on kyllä kokemusta muutenkin, mutta näytteleminen on oma erikoisala. Päätoimisesti olen myyttinen joulupukkiin verrattava hahmo, jonka olemassaolo on niin ihmeellinen asia, että ihmisten täytyy oikein kysellä olenko olemassa.

Koska Eppu Normaali esiintyy kotiyleisölle Tampereella? Viime kiertueella Tampereen poisjättö oli tyly temppu? (Fani72)

Heti kun on mahdollista esiintyä ylipäänsä kenellekään. Olen varma, että Tampere on ensimmäisenä siinä listalla.

Mistä saitte idiksen biisiin Poliisi pamputtaa? (poliisi on pop!)

Se oli Saarelan Mikon biisi. Mikko suhtautui hyvin yhteiskuntakriittisesti ympäristöönsä tuohon aikaan. Hän teki mielellään raakaa pilaa ympärillään olevista ilmiöistä. Nuorelle vihaiselle miehelle sopivalla tavalla hän esitti mielestäni sopivan kysymyksen: miksei kukaan enää kävele kadulla, miksi kukaan ei enää hymyile? Siitäkin huolimatta, että poliisit tekevät arvokasta työtä.

Mistä ammennat ideat biiseihin (esim. biisi Vihreän joen rannalla)? (MJ)

Vihreän joen rannalla, niin kuin kaikki muutkin ideat, ammentuu melodiasta. Melodia ja sävellyksessä olevat jännitteet ja melodian ja sävellyksen sisäinen dynamiikka ratkaisevat minulle sen, minkälainen ote tekstiin otetaan. Niinkin naurettavat asiat kuin muutaman hetken kestävä sointuvaihde aiheuttaa sen, että näen kuvia päässäni. Vihreän joen rannalla syntyi, kun Pantse rämpytteli ensimmäistä demoversiota, ja näin nuoruuteen liittyvän tilanteen, mitä ei koskaan ole mulle tapahtunut, mutta se tuntui sopivan melodiaan. Lyhennettynä: mielikuvituksesta.

Moi Martti? Tuliko kutsu Linnan juhliin? (Blackie)

Ei ole vielä tullut ja jos sellainen tulee, niin toki menen. Jos tulee niin menen, jos ei, niin en usko että mun elämäni paskaantuu siitä.

Vieläks on rahkeita kirjoitella uusia hittejä? (Markus)

Hittejä ei voi tehdä, ainoastaan biisejä. Joistakin tulee hittejä. Jos osais taidon tehdä hittejä, niin totta kai niitä tekisi tosta vaan. Pantsen kanssa ollaan keskitytty biisin sisällön ja hengen etsimiseen. Joskus se on löytynyt niin hyvin, että ihmiset on tykännyt. Tarkoituksellinen hittitehtailu kuulostaa kummalliselta, siihen ei pysty kukaan.

Oletteko jo tehneet parhaan kappaleenne? Vieläkö on parempaa tulossa? (Sissit iskee)

Se ei ole meidän päätettävissämme, vaan jokainen kuuntelija päättää sen itse. Aina kun yritämme tehdä biisiä, niin teemme sen mahdollisimman hyvin, mutta sitä mistä kukin tykkää ei voi sanella.

Mitä mieltä olet verkossa esitettävistä Internet-konserteista? Tekisitkö itse? (Deekala)

En ole koskaan kuullutkaan moisesta ennen tätä hetkeä, enkä sen vuoksi pysty määrittelemään asiaa tarkemmin.

Oletko jo tehnyt sanoituksia uusiin biiseihin? (Jackpot)

Olen tehnyt, mutta niitä ei luojan kiitos ole julkaistu.

Milloin paljon odotettu uusi Eppu-levy julkaistaan? (Eppu forever)

Forever on hyvä nimimerkki! Tämä on iäisyyskysymys, vastausta ei tiedä kukaan, mutta kun sitä aikansa tehdään, niin eiköhän se joskus tule.

Mitä Martti teet leipätyöksesi tällä hetkellä? (smiley)

Kärsin!

Milloin Eput on mahdollista nähdä keikalla? (Eput lavalle)

Toivottavasti ja todennäköisesti tulevaisuudessa.

Moi Martti, miten menee?

Menee osaltaan hyvin, toisaalta paremminkin voisi mennä, mutta tällä hetkellä en jaksa ruikuttaa.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
""


SIVUN NIMI: Iltalehti Online 28.11.2000
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun