Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Iltalehti 21.9.2000Eppu Normaali -kirja on tärkeä pala Suomi-rockin historiaa

Iltalehti 21.9.2000

Eilen Tampereella julkistettu Santtu Luodon Tiimalasin santaa -kirja kertoo Suomen menestyksekkäimmän rockyhtyeen Eppu Normaalin koko historian vuodesta 1976 alkaen. Vuonna 1976 ylöjärveläisten lukiopoikien bändit Fuzz Band ja Heino Hämähäkki yhdistivät voimansa Eppu Normaaliksi. Eppujen historian lisäksi kirja selvittää mukavasti myös Suomi-rockin historiaa 70-luvun lopun punk-aallosta nykyrockareihin.

Kirjan kirjoittanut Santtu Luoto tunnetaan monipuolisena musiikkitoimittajana. Hän on ollut muun muassa mukana kirjoittamassa maamme rockin historiateosta Jee Jee Jee, joka sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1999. Jee jee jee:n kautta kiinnostus myös Eppu Normaalin omaan kirjaan heräsi ja Luoto päätti ottaa yhteyttä Martti Syrjään, joka esitteli idean Eppu-leirille. Luoto tunnustaa olevansa myös kova Eppu-fani.

Mutta miksi juuri Santtu Luoto sai luvan kirjoittaa Eppu Normaali -kirjan?

- Luoto oli ensimmäinen, joka kysyi, myöntää Martti Syrjä.

Ja perään hän toteaa heti, että hänen mielestään Luodolla on viehättävän rehellinen tapa kirjoittaa.

Syrjä sanoo myös itse oppineensa kirjasta jotain uutta. Elämän tuoksinnassa ei ole tullut ajatelleeksi niin tarkasti sitä, kuinka paljon heidän taustavoimansakin ovat tehneet työtä ja kuinka moni on todella pitänyt heidän puoltaan.

Itse Eppu Normaali -yhtye on pitänyt hiljaiseloa muutaman vuoden sekä uusien levyjen julkaisussa että keikkarintamalla. Tämän viikon tiistaina TV4:n 20.20-ohjelman haastattelussa Martti Syrjä kuitenkin vihjasi, että aktiivisemman toiminnan suuntaan viittaavia ajatuksiakin saattaa vähitellen liikkua päässä. Mitään ei kuitenkaan ole vielä suunniteltu.

Yhtyeen viimeisin keikka tapahtui, silloinkin usean vuoden tauon jälkeen, täpötäydellä Helsingin Hartwall Arenalla viime vuoden Itsenäisyyspäivänä. Tämän ja sitä pari päivää aikaisemmin olleen Turun Elyseen keikkojenkin tekemistä yhtye mietti pitkään.

Uransa aikana Eput on julkaissut yli 20 levyjä ja myynyt niitä yhteensä yli miljoona kappaletta.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
""


SIVUN NIMI: Iltalehti 21.9.2000
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun