Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Helsingin Sanomat 9.11.1996Tuhannen keikan yhtye

Jarkko Jokelainen, Helsingin Sanomat 9.11.1996

Pantse Syrjä supisee virnuillen jotain Ylöjärveltä kömpivistä dinosauruksista. Eppu Normaalin ympärille julkisuudessa rakennettu kuva ei tunnu vastaavan hänen mielikuvaansa yhtyeestään.

Ilmaisu ei ole kaikkein imartelevin, mutta jotain totta sen taakse on piilotettu.

Kahdentoista albumin, liki miljoonan myydyn levyn ja tuhannen keikan Eppu Normaalin paluu kiertueelle ei tapahdu päivässä. Ongelmat ovat samat kuin kaikilla yhtyeillä, mutta niiden mittasuhteet ovat viittä vaille kahdessakymmenessä vuodessa kasvaneet toiselle tasolle.

Laulaja Martti Syrjän, kitaristi Pantse Syrjän, rumpali Aku Syrjän, kitaristi Juha Torvisen ja basisti Sami Ruusukallion valmistautuminen alkoi jo menneenä kesänä. Eppu Normaali päätti verrytellä kotikonnuillaan Ylöjärven Räikkärockissa, ja samoihin aikoihin yhtye teki levy-yhtiönsä kanssa päätöksen syksyllä julkaistavasta Repullinen hittejä -kokoelmasta.

Totuttelu lavaolosuhteisiin jatkui MTV 3:n Jyrkin syntymäpäiväjuhlilla syyskuussa ja edelleen Lahdessa juuri ennen kiertueen alkua. Lahdessa yhtye harjoitteli kolme päivää ravintolan lavalla samalla kun testasi uutta laitteistoaan ja valojaan.

Pantse arveleekin, että suurin kynnys oli ylitetty jo ennen kiertueen avauskeikkaa.

"Me ollaan kuitenkin soiteltu yhdessä kesällä ja syksyllä ja tehty päätös lähteä kiertueelle. Korkein kynnys oli vastassa varmaan jo aiemmin tänä vuonna. Me sovittiin jo kesällä, että kaikki järjestää asiat niin, että syksyllä päästään kiertueelle. Tavalla tai toisella kaikki ovat hommanneet itsensä vapaiksi tähän touhuun."

Veljesten puheista on helppo aistia, ettei Eppu Normaalista ole pelkästään levyttäväksi yhtyeeksi. Halu keikalle tuntuu polttelevan pitkän tauon jäljiltä.

"Sille ei ole mitään muuta oikeeta syytä kuin se, että me kaikki ollaan tavallaan kollektiivisesti höynähdetty samaan", Martti sanoo.

"Meidän kollektiivinen tajunta olettaa, että Eppu Normaalissa soittaminen on hienoa, eli me nautitaan siitä. Ne hyvät hetket vakuuttaa meidät siitä, että tää on jotain sellaista mihin pitää pyrkiä."

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
"Pantzella on sellanen systeemi"


SIVUN NIMI: Helsingin Sanomat 9.11.1996
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun