Eppunormaali.net - Eppujen fanisivutEppunormaali.net --> Cocktail Bar --> Juttuarkisto --> Juttujen selailu  --> Helsingin Sanomat 15.6.1990Eppu Normaali on vakaa ja harkitusti tyhmä

Ilkka Mattila, Helsingin Sanomat 15.6.1990

Hiljaiselon jälkeinen levy sisältää Eppu-ytimen

"Se, että kuulostaa Eppu Normaalilta on hyvä siinä tapauksessa, että on Eppu Normaali", Martti Syrjä lausuu tyynenä.

Kahden vuoden hiljaiselon jälkeen Eppu Normaali on palannut entisenään Suomen rock-arkeen. Torstaina julkaistu Historian suurmiehiä -albumi pitää Eput yhä rockin Päätalona. Pitkään ja rauhassa hiottu levy on ulkoisesti edeltäjäänsä tyylikkäämpi, mutta jääräpäinen Eppu-ydin on turvassa ja tallella.

Vuodesta toiseen puskeva Eppu Normaali on kansalle rakas ystävä ja arvostelijoille suomalaisen rockin pysähtyneisyyden monumentti. Motivaationsa bändi kampeaa yhä vanhoista lähteistään.

"Me aloitettiin harrastelijoina, ja nyt meistä on tullut ainakin jonkin verran ammattilaisia. Kuitenkin me suhtaudutaan tähän edelleen sillä innolla, joka on tyypillistä harrastelijoille, ja toteutetaan kaikki tavalla, joka on tyypillistä ammattilaisille", Martti jäsentelee.

Ammattilaistumisen osaksi on laskettava myös bändiin viime syksynä liittynyt basisti, Sami Ruusukallio, jonka Martti ja kitaristi Juha Torvinen tunnustavat bändin musikaalisimmaksi jäseneksi.

"Tätä levyä varten treenattiin varmaan enemmän kuin viiden viime vuoden aikana yhteensä", Juha sanoo.

Loogisesti keskustelevien ja sanojaan punnitsevien Eppujen ja tyhmiä koulupoikavitsejä keikoilla tahkoavien Eppujen välinen vastakohta on yksi bändin ikuisista mysteereistä.

"Määräävä tekijä on se, että saa olla halutessaan tyhmä", selittää Juha Torvinen.

"Kaiken takana on tarkkaan mietittyä laskelmointia."

Eppuja on usein syytetty myös herkkänahkaisuudesta. Järkähtämättömästä suosiostaan huolimatta bändi on äitynyt kiukuspäissään pilkkaamaan kriitikkoja levylläkin ja saanut niskaansa entistä syvempää ihmetystä.

"Mä olen aina ollut herkkä kritiikille", Martti myöntää. "Totta kai sitä yrittää pistää asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen, mutta jos mä olen jotakin sydänverelläni tehnyt, ja sitten joku lähtee sitä vasemmalla kädellä arvostelemaan, niin mä sanoudun sellaisesta irti. Jos mä luen rakentavalla tavalla tehtyjä negatiivisia arvosteluja, niin en mä siitä hermostu. Sitä näkee vain niin harvoin."

Juha näkeen Eppujen uran jatkuvaksi julkiseksi aaltoliikkeeksi.

"On mielenkiintoista nähdä, kuinka tähän levyyn taas suhtaudutaan. Yleensähän kaikki kirjoittavat, että 'taasko ne tätä samaa', tai sitten ne kääntävät sen päälaelleen ja ihastelevat, kuinka ne aina vaan jaksavat."

Elävänä uusia Eppu-lauluja voi kuulla tänään Kaivohuoneen Liberatore-klubilla.

[SULJE]


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
"Muuttunut mies"


SIVUN NIMI: Helsingin Sanomat 15.6.1990
PÄIVITETTY: 08.12.2007

Kaikki arkiston lehti­jutut ovat alkuperäisten teki­jöi­den ja kustantajien omai­suutta. Juttujen osittai­nen­kin julkaisu on kielletty ilman kustantajien lupaa.

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun