Eppunormaali.net - Eppujen fanisivut



Eppunormaali.net --> Sankariainesta --> Juha



Juha

Juha Torvinen
Kitara


Juha Ensio Torvinen
24.3.1959


Eppujen nopearanteinen ja ketteräjalkainen vasuri kitaristi, joka on alusta asti ollut erityisesti tyttöjen mieleen. Rovaniemeltä kotoisin oleva Juha sai ensi kosketuksensa rockmusiikkiin jo pohjoisessa. Led Zeppelin ja CCR kuuluivat Juhan kaverin kokoelmiin ja niitä kuunneltiin ankarasti. Kauhavalla asuessaan Juha sai ensimmäisen kitaransa ja varsinainen soittaminen alkoi koulun kitararyhmässä. Suurena ahaa-elämyksenä tuolloin koettin se, että niitä hienoja rockbiisejä onkin ihan helppo soittaa. Ensimmäiset keikkansa Juha soitti muutettuaan Ylöjärvelle. Saatuaan paremman kitaran ja vahvistimen paikallinen pelimanni palkkasi hänet soittamaan tanssimusiikkia viikonloppuina. Rivimuusikon pesti takasi lukiolaiselle taskurahojen lisäksi kaivattua kokemusta, vaikka tanssimusiikin soittaminen eroaakin rockin soitosta.
Pian Ylöjärvelle muutettuaan Juha tutustui Marttiin lukiossa ja siitä alkoi yhteinen musiikillinen taival. Teboilin kahviossa sinetöity ystävyys poiki yhteisen bändin. Aluksi oli Heimo Hämähäkki, jota seurasi Öystilä, josta Juha erosi vasta vuonna 1977 Eppu Normaalin ollessa jo toiminnassa.

Eppujen alkuajoista lähtien Juhan ja Pantsen kitarointi on soinut hyvin yhteen ja kumpikin on löytänyt oman paikkansa bändin sähkökitaravelhoina. Energinen lavaliikehdintä korkeine loikkineen on yhtä kiinteä osa Juhaa kuin nopea vain ylhäältä alas komppaaminenkin samoin kuin uljas luonnonkihara hiuspehko - ei ihme että Juha löysi tiensä monen tytön päiväuniin. Ammoin ainoaksi harrastuksekseen "urheilun vihaamisen" ilmoittanut Juha alkoi harrastamaan jossain vaiheessa sulkapalloa aktiivisesti pysyäkseen kunnossa. Vauhdikas meno vain jatkuu keikoilla, vaikka aikaa sulkapallolle ei aina ole riittänytkään.

Juha on kunnostautunut säveltäjänä 28 kappaleessa, joita löytyy sekä Epuille että Screaming Thundersille. Mainittavaa on, että Juha on tuottanut ikimuistoisen kuuntelunautinnon myös laulajana. "John Fogerty (yhden Carillon ihme)" on Pantsen salaa äänittämä laulusuoritus, joka todistaa että laulajalla asenne on tärkein, ei se miten oikein biisi menee. Juhan laulusuoritusta voi ihailla myös vuonna 1985 nauhoitetulla Video, taivas ja tähdet -tallenteella. Omalla soolosinkullaan "John E.Horny/Sovitaan kuitenkin" Juha hoitaa laulun ja kitaran lisäksi myös basistin ja pianistin virkaa kerrassaan mallikkaasti.

Eppujen taukojen aikana syntynyt sivuprojekti Screaming Thunders on antanut Juhalle tilaisuuden loistaa myös ykköskitaristina, minkä tontin hän upeasti hoitaakin. Soolokitaristin taidot pääsevät esille toiseen tapaan kuin yhdessä soitettaessa. Tuottajan hommia Juha on kokeillut tasan yhden levyn verran: Liz & the Lizardin levy "Herätkää! Vartiotorni kaatuu" on tämä harvinaisuus.

Koulutukseltaan Juha on mielisairaanhoitaja. Varsinaisena päivätyönään hän kuitenkin toimii edelleen Poko Rekordsin kotimaisen tuotannon päällikkönä. Ylöjärvellä nykyään asuvalla Juhalla on puolisonsa kanssa yksi lapsi.


EPPU-KESKUSTELU EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!
EPPU-KESKUSTELU
EI TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ!


KEIKKAGALLERIA: Keikkakuva
Keikkagalleriassa 1107
Eppu-keikkaa!

JUTTUARKISTO:
Juttuarkisto
"Kun jättiläinen otti askeleen"


SIVUN NIMI: Juha
PÄIVITETTY: 1.11.2006

Tämän sivun sisällön on Eppunormaali.net:lle tuottanut: Raija

© Eppunormaali.net
Sivun alkuun